Tietoa minusta

 

Arttu Leppäkynnäs

 

Nykyisin olen 24-vuotias lääketieteen kandidaatti. Alunperin olen lähtöisin Tikkakoskelta. Kuopioon muutin opiskelemaan lääketiedettä 2016.  Ennen opiskeluaikojani harrastuksiini kuului partio ja kilpauinti. Nykyisin aikani kuluu opiskeluiden, ylioppilaskunta toiminnan ainejärjestön aktiviteettien parissa.

 

MItenkä päädyin politiikkaan?

 

En pidä itseäni tyypillisenä poliittisena ehdokkaana. En erityisemmin pitänyt koulussa yhteiskuntaopin tunneista ja pitkään suhtauduin ristiriitaisesti politiikkaan.  Kysyin itseltäni: Voisiko minun äänelläni olla jotain merkitystä?  En koskaan lähtenyt oppilaskuntien hallitukseen tai muutoin ottanut suurempaa roolia harrastusyhteisöissä,joissa olin. Yliopistossakin olin vasta myöhäisheränneenä mukana ylioppilaskunnan toiminnassa. Ensimmäisen kerran muistan tutustuneeni ylioppilaskuntani ISYYn toimintaan vasta vuonna 2019. Sitä ennen tykkäsin toimia ainejärjestöni ja sen kerhojen toiminnassa. Pidin järjestötoiminnasta niinkin paljon, että päätin lähteä ISYY:hyn hallituksen jäseneksi  vuonna 2020. Ajatukseni oli, että kokeiltuani opiskeluajan huippujärjestö toimintaa, en enää lähtisi käyttämään vapaa-aikaani muissa vapaaehtoistoiminnoissa. Saatoin tässä vaiheessa olla väärässä.

 

Ylioppilaskunnan toiminnassa huomasin, että minulla on oikea mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Hallitusvuoteni aikana tutuistuin runsaasti YTHS:n toimintaan. Veinkin Suomen Ylioppilaskuntien liittokokoukseen esityksen siitä, että hoitojonot ilmoitettaisiin YTHS:n sivuilla. Esitykseni otettiin liiton kannaksi ja tänä syksynä sinunkin on mahdollista katsoa missä ajassa YTHS:n hoitoon pääsee.

 

ISYYn toiminnassa vietetty vuosi ja yllämainitun tilanteen kaltaiset kokemukset valoivat minuun uskoa vaikuttamisen mahdollisuuksiin. Niinkin paljon, että liityin puolueeseen. Mikään puolue ei ole täydellinen, mutta jos haluat saada asioita aikaan pitää sinun olla valmis lähteä ajamaan asioitasi oikeisiin pöytiin.

Kokoomuksen  poliitikan koin olevan eniten minun kanssani samaa mieltä. Keskeisiä ajatuksiani on, että työntekemisen tulisi olla aina kannattavaa. Yhteiskunnan tulisi aina kannustaa yksilöä kehittymään ja kasvamaan, mutta myös tarjota suojaa ja turvaa heille, jotka sitä tarvitsevat. 

 

Poliittisia arvojani on vastuu.
Henkilökohtaisessa elämässäni olen huomannut, että jos asioita haluaa saada aikaan, tulee itse tehdä töitä niiden eteen. Tämä on tosi niin juhlien järjestämisen, opiskeluprojektien kuten edunvalvonnan suhteen. Tämä ajatus on myös ajanut minut nyt ehdokkaaksi. Sillä nuorten asiaa ei aja kukaan muu kuin toinen nuori.